drives02

میزبانی وب

ظرفیت ها :

– چه میزان فضای هارد دیسک برای گرداندن یک وب سایت لازم است ؟

– یک وب سایت کوچک یا متوسط چیزی بین ۱۰۰تا۱۰۰۰ مگابایت فضای دیسک شما را به خود اختصاص می دهد . اگر شما به چرخاندن وب سایت خود از طریق HTML فکر می کنید باید بدانید که سایز مورد نیاز  متوسط شما بسیار کم است . ولی اگر  تنها به میزان فضایی که عکسهای میان صفحات HTML به خود اختصاص می دهند نگاه کنید متوجه خواهید شد که اکثر اوقات عکسها فضایی بیشتر از صفحات را اشغال می کنند.

باید انتظار داشته باشید که هر صفحه HTML بین ۵ تا ۵۰ کیلو بایت از فضای سرور شما را اشغال کند که البته این پیش بینی به نحوه استفاده شما از عکس ها و المان های دیگر به کار برده شده در صفحه بستگی دارد. برای مپال اگر شما از عکس ها و تصاویر گرافیکی و یا فایل های صوتی و ویدئویی استفتده می کنید پس برای هر صفحه به میزان بیشتری از فضای سرور نیازمندید . پس توصیه من به شما این است که قبل از شروع کار هدف خود را از راه اندازی وب سایت معین کنید تا بتوانید با توجه به آن ظرفیت احتمالی را انتخاب کنید.

– ترافیک ماهانه :

یک وب سایت کوچک یا متوسط هر ماه بین ۱ تا ۵ گیگابایت انتقال دیتا دارد. اما شما می توانید برای محاسبه ترافیک ماهانه خود از فرمول زیر استفاده کنید:

میانگین حجم صفحات × بازدیدی که ماهانه از هر صفحه انتظار دارید. برای مثال اگر متوسط حجم هر صفحه شما ۳ کیلو بایت وبازدیدی که از هر صفحه در ماه می شود ۵۰۰۰۰ باشد ترافیک مورد نیاز شمابرابر است با: ۰٫۰۳MB× ۵۰۰۰۰ که برابر می شود با ۱٫۵ گیگا بایت در ماه. وب سایت های بزرگتر و یا وب سایتهای ارائه کننده خدمات اینترنتی بیش از ۱۰۰ گیگا بایت در ماه انتقال دیتا دارند.

قبل از این که شما با سرور میزبان به توافق برسید از چند نکته مطمئن شوید:

۱-     محدودیت های ترافیک ماهانه آن سرویس دهنده؟

۲-     آیا سایت شما در صورت بالا رفتن انتقال دیتا از حد قرار داد بسته خواهد شد؟

۳-     آیا شما فرصت این را خواهید داشتتا در موعد بعدی در صورت بالا رفتن ترافیک از حد مجاز مبلغ اضافه را پرداخت کنید یا خیر؟

۴-     آیا Upgarde کردن وب سایت شما عملی ساده خواهد بود؟

سرعت کانکشن ها:

در اولین روز های پیدایش اینترنت یک کانکشن T1 کانکشنی بسیار پرسرعت به شمار می رفت اما امروزه سرعت ها به مراتب افزایش پیدا کرده است برای مثال یک مودم با سرعت پایین میتواند چیزی بین ۱۴۰۰۰ تا ۵۶۰۰۰ بیت در هر ثانیه جا به جا کند( ۱۴ تا ۵۶ کیلو بایت در هر ثانیه) که این خود چیزی بین ۲۰۰۰ تا ۷۰۰۰ کاراکتر در ثانیه است.

لیست زیر سرعت کانکشن های مورد استفاده در اینترنت امروز جهان را نشان میدهد:

نام

کانکشن

سرعت در ثانیه

Modem Analog ۱۴٫۴-۵۶Kb
D0 Digital (ISDN) ۶۴Kb
T1 Digital ۱٫۵۵Mb
T3 Digital ۴۳Mb
OC-1 Optical Carrier ۵۲Mb
OC-3 Optical Carrier ۱۵۶Mb
OC-12 Optical Carrier ۶۲۲Mb
OC-24 Optical Carrier ۱٫۲۴۴Gb
OC-48 Optical Carrier ۲٫۴۸۸Gb

پس حالا با این اطلاعاتی که در اختیار دارید باید حتما قبل از راه اندازی وب سایت با سرویس دهنده سرور خود مشورت کنید واز آن جایی که هیچ بقالی نمی گوید ماست من ترش است سعی کنید با چند سایت دیگر که از طریق همان سرویس دهنده سرور فضا دریافت کرده اند نیز مشورت و مصاحبه کنید تا از سرعت های کانکشن شبکه آگاهی کامل بیابید. در ضمن به خاطر داشته باشید سایتهایی که با آنها مشورت می کنید باید تا حد زیادی به سایت شما شباهت داشته باشند.

منتظر قسمت چهارم این سری مقالات باشید زیرا قصد دارم در قسمت بعدی با شما راجع به سرویس های ایمیل و ارتباط آن با یک سایت خوب صحبت کنم.