میزبانی وب

database

فناوری های دیتابیس

دیتابیس های وب

دیتابیس به معنی پایه اطلاعاتی است و زمانی کاربرد خواهد داشت که شما بخواهید به عنوان یک مدیر وب سایت یک سری آپدیت در حجم های بالا را روی سایت خود اعمال کنید و در این صورت دیتابیس محلی برای ذخیره آن حجم عظیم اطلاعات خواهد بود.

سیستم های دیتابیس متفاوتی برای میزبانی وب وجود دارد اما مهترین و کارامد ترین آها به ترتیب عبارتند از: MySQL ، SQL Server ، Oracle و در نهایت MS Access. در ادمه مطلب به تشریح هر یک از این سیستم ها و کارایی آن ها خواهیم پرداخت.

استفاده از زبان SQL:

SQL خود به تنهایی زبانی خاص برای کار کردن با دیتابیس های متفاوت است. این زبان مانند زبان های برنامه نویسی خاص اما تا حدود زیادی ساده است. اگر شما بخواهید توانایی اطلاعات وب سایت خود را برای آپدیت در یک محل ذخیره کرده و بعدها آنها را بازیابی نمایید حتما به یک دیتابیس و استفاده از آن نیاز خواهید داشت.

– در آینده ای نزدیک در مورد SQL در همین سایت به طور تخصصی بحث خواهیم کرد.

SQL Server:

SQL Server  شرکت مایکروسافت یکی از نرم افزارهای قدرتمند در زمینه درایو های دیتابیس و آپدیت سایت به طور اتوماتیک است. هر چند که هیچ سایت معتبری جزئیات دیتابیس خود را افشا نمی کند اما به گفته مسئولان مایکروسافت SQL Server نرم افزار مورد استفاده اکثر سایت های بزرگ اینترنتی مانند یاهو است.

این نرم افزار بارها مورد بازبینی قرار گرفته است و هم اکنون آخرین نسخه آن به صورت Full featured آماده دانلود است.

Oracle:

این نرم افزار هم یکی دیگر از سرویس دهندگان دیتابیس است و برای وب سایت های دارای ترافیک ماهانه بالا کاربرد بسیاری دارد.

MySQL:

یک نرم افزار بسیار عالی و در عین حال رایگان است که توسط وبلاگ نویسان حرفه ای نیز موزد استفاده قرار می گیرد. البته تنها اشکال این نرم افزار این است که فایل های تولید و ذخیره شده توسط MySQL به هیچ وجه با دیگر نرم افزار های وب قابل بازیابی نیستند. پس یک سری محدودیت ها را برای شما به همراه دارد.

این نرم افزار هم در حال حاضر به صورت Full featured آماده دانلود است.

MS Access:

نرم افزار معروف مایکروسافت که مطمئنا همه شما با آن آشنایی دارید. Access  جزو نرم افزار های کاربردی office است و به علت سادگی و راحتی کار یکی از گزینه های پر طرفدار در میان کاربران دیتا بیس است. البته همان طور که نحوه کار بسیار ساده ای دارد، قدرت کمتری را نیز در بر خواهد داشت و هرگز به پای MySQL و یا Oracle نخواهید رسید.

MS Access  معمولا برای سایت هایی با ترافیک ماهانه پایین کاربرد زیادی دارد.

قسمت ششم هم از این سری مقالات به پایان رسید در قسمت بعدی با هم درباره فرمانهای وب و علی الخصوص E-Commerce ها صحبت خواهیم کرد.