میزبانی وب

dedicated-server-icon

انواع مختلف هاستینگ و میزبانی

 کم کم داریم به پایان این سری مقالات در زمینه میزبانی وب نزدیک می شویم در قسمت های گذشته در مورد انواع ISP ها و همچنین فناوری های تحت وب برای ارائه یک میزبانی بهتر با شما صحبت کردیم. قسمت قبل را که به خاطر دارید… در قسمت های قبل به شما وعده دادیم که انواع مختلف هاستینگ را در این مقاله تشریح کنیم اما به خاطر داشته باشید که این سری مقالات تنها برای آشنایی هرچه بیشتر شما با فضای هاستینگ در اینترنت تهیه و تنظیم شده اند و برای ساخت یک وب سایت باید به دیگر مقالات PCTech که در رابطه با برنامه نویسی Html مراجعه کنید.

و اما انواع مختلف هاستینگ:

هاستینگ رایگان:

بعضی از سرویس دهندگان ISP که در بخش سوم راجع به آن ها مفصلا بحث شد مبادرت به ارائه سرویس های Free hosting یا میزبانی رایگان می کنند. این نوع هاستینگ برای سایت هایی با فضای سرور کم و ترافیک پایین بسیار مناسب است که نمونه بارز این سایت ها، سایت های شخصی است که اطلاعاتی شامل بیوگرافی و یا افتخارات به دست آمده شما را شامل می شود. این سرویس به هیچ وجه برای سایت های تجاری با ترافیک ماهانه بالا مناسب نیست زیرا پشتیبانی تکنیکی (Technical Support) پایین و گزینه های تغییر بیس محدودی دارد.

در اکثر موارد شما قادر به استفاده از نام انتخابی خود برای دامین یک سایت با میزبانی رایگان نیستید. شما مجبورید نام دامین خود را از سرویس دهنده خود دریافت کنید و این نام ممکن است هر نامی باشد برای مثال http://www.freesite.com/users/~yoursite.htm یکی از این نام هاست. پس بسیار غیر حرفه ای به شمار می رود اما برای افرادی که سایت شخصی می خواهند بسیار گزینه خوبی است.

هاستینگ به اشتراک گذاشته شده (مجازی)

هاستینگ به اشتراک گذاشته شده از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. با این نوع میزبانی وب سایت شما نام دامین انتخابی خود شما را می پذیرد و در یک سرور قوی با بیش از شاید ۱۰۰ وب سایت دیگر قرار خواهد گرفت. راه های بسیاری برای شیر کردن اطلاعات کاربران در این نوع میزبانی وجود دارد که عبارت اند از ایمیل، دیتابیس های قوی و همین طور آپشن های مختلف ویرایش سایت. پشتیبانی تکنیکی (Technical Support) نیز در این نوع میزبانی که به میزبانی مجازی معروف است تحت کنترل شما قرار می گیرد.

البته اگر بخواهیم به نقاط ضعف این نوع هاستینگ هم اشاره ای داشته باشیم باید بگوییم که به دلیل شیر بودن سرور شما با وب سایت های دیگر امنیت وب سایت شما افت خواهد کرد ولی در مقابل هزینه ها بسیار کاهش خواهند داشت…

هاستینگ اختصاصی

با میزبانی اختصاصی وب سایت شما بر روی یک سرور اختصاصی تعریف خواهد شد. به این ترتیب هزینه های شما بسیار بالا خواهند رفت زیرا به تنهایی باید هزینه یک سرور را به سرویس دهنده ISP خود بپردازید.این گزینه بهترین راه حل برای وب سایت های بزرگ با ترافیک ماهانه بالاست و از نرم افزار های کنترل بسیار پیشرفته ای استفاده می کند که به کارایی بهتر و سریعتر سایت شما کمک شایان توجهی می کند.

در هاستینگ اختصاصی تمامی ساپورت های مربوط به ایمیل، دیتابیس و تکنیکال فعال خواهد بود. این سرویس برای سایت های تجاری بزرگ بهترین گزینه است اما در عین حال که بهترین خدمات را ارائه می دهد نیاز به یک متخصص در زمینه سرورهای اطلاعاتی دارد.

هاستینگ ترتیبی

در هاستینگ ترتیبی شما اجازه خواهید داشت تا سایت مخصوص خود را بر روی سروری در یک منطقه Location خاص قرار دهید. این گزینه تقریبا شبیه به این است که شما سایت خود را در دفتر خودتان سازماندهی کنید با این تفاوت که محل قرار گیری سایت شما از پیش طراحی شده است و بسیار محل مناسب تری می باشد.

در این نوع میزبانی شما و سایتتان این امکان را خواهید داشت تا با استفاده از ابزار مخصوص ISP مورد استفاده سایت را در برابر انواع خطرات مانند ویروسهای اینترنتی، اسپم ها و اسپمرها و در نهایت هکرها ایمن نگاه دارید و از قابلیت تهیه نسخه پشتیبان روزانه استفاده کنید.

البته باز هم برای کار کردن و ایجاد تغییرات در این نوع هاستینگ شما نیاز به یک متخصص سرورهای اطلاعاتی دارید. یکی دیگر از نقاط مثبت این نوع هاستینگ پهنای باند وسیعی است که در اختیار شما قرار می گیرد. پس با این تفاسیر حتما فهمیده اید که این نوع هاستینگ برای وب سایت هایی مناسب است که درآمدی بالا از آن را متضمن باشند.

نکات مهم برای شما:

قبل از انتخاب نوع هاستینگ برای وب سایت خود به این نکات توجه کنید:

–          با توجه به نیاز های سایتتان نوع میزبانی را انتخاب کنید

–          اگر تازه کار هستید از میزبانی استفاده کنید که مقرون به صرفه باشد

–          اگر قبلا سایتی را بر روی سروری خاص داشته اید می توانید آن را روی سروری دیگر Upgrade کنید

–          به نیازهای مخاطبان و احیانا مشتریان خود نیز توجه داشته باشید.

در پایان سعی کنید قبل از انتخاب ISP خود به عنوان پیش زمینه انتخاب نوع هاستینگ، با مدیران دیگر سایت ها و یا افراد متخصص مشورت کنید. در ضمن چند نوع سرویس دهنده ISP مختلف را با هم مقایسه کنید تا بهترین گزینه را انتخاب کرده باشید.

منتظر آخرین مقاله ما باشید…