key+websites+11

میزبانی وب

وب سایت ،تکنولوژی ها و سرویس ها :

در این بخش قصد داریم به تشریح برخی از تکنولوژی های مرسوم و معمول در زمینه وب بپردازیم تا در پایان شما را از مبانی کلی تکنولوژی در زمینه وب آگاه ساخته باشیم. پس تا انتهای این مقاله نیز ما را همراهی نمایید.

میزبانی وب بر پایه Windows hosting:

Windows hosting به معنی میزبانی وبی است که با سیستم عاملهای ویندوز شرکت مایکروسافت کار می کنند.اگر شما قصد استفاده از ASP را به عنوان یک اسکریپت سرور داشته باشیدباید حتما از میزبانی ویندوز استفاده کنید. ( درباره ASP در ادامه صحبت خواهیم کرد) همچنین اگر شما از دیتابیس های مخصوص مانند Microsoft Access و یا Microsoft SQL server استفاده می کنید میزبانی ویندوز بهترین گزینه برای ارائه سرویس و پشتیبانی از وب سایت شماست.

میزبانی وب بر پایه Unix hosting :

Unix hosting به معنی میزبانی وبی است که از سیستم عامل یونیکس که البته تعداد آنها بسیار کم است بهره می برند. یونیکس به عنوان اولین سرویس در عرصه میزبانی وب در جهان شناخته شده است و قدمتی تقریبا به میزان قدمت اینترنت دارد. این سرویس به دلیل پایداری بالا و ارزان بودن در برخی از کشورها کماکان مرسوم است اما در کشور ما رواج چندانی ندارد.

میزبانی وب بر پایه Linux hosting:

طبق معمول میزبانی لینوکس هم به معنی میزبانی سیستم های وبی است که از سیستم عامل لینوکس استفاده می کنند. یکی از مزیت های مهم این نوع سرویس دهی این است که در Linux hosting مدیر سایت می تواند با ایجاد تغییراتی کوچک به دیگر سیستم های عامل هم سرویس خود را ارائه کند و به همین دلیل است که در کشور ما به یکی از محبوب ترین سرویسها نزد کاربران خود تبدیل شده است.

CGI:

CGI اسکریپت قابل اجرایی برای ساخت صفحات وب غیرفعال و دینامیک می باشد. اکثر سرویس دهندگان ISP که در مقالات قبل در مورد آنها به طور کامل صحبت شد در ابتدا انواع مختلفی از سرویس های مشتمل بر CGI را به شما پیشنهاد می کنند. از مهمترین سرویس های مشتمل بر CGI می توان به انجمن های چت، Guest books و شمارشگر صفحات اشاره کرد. اگرچه CGI را می توان به همراه سرویس میزبانی ویندوز استفاده کرد اما بهترین نوع استفاده از آن هنگامی است که شما از سرویس های سرور  لینوکس و یا یونیکس بهره می برید که در این صورت شما می توانید مدیریت مستقیم سایت خود را خود بر عهده بگیرید و ودر نتیجه آن بازده مطلوب تری را از کار خود کسب کنید.

ASP:

سرویس ASP که در ابتدای سخن هم از آن اسمی آوردیم نوعی سرور اسکریپت کمکی برای صفحات وب است که توسط شرکت مایکروسافت طراحی و تولید شده است . با استفاده از ASP شما می توانیدبا استفاده از کدهای اسکریپتی که درون صفحات HTML خود قرار می دهیدصفحات دینامیک اینترنتی برای سایت خود طراحی کنید و البته کدهای نوشته شده توسط شما قبل از این که به صورت یک صفحه مخصوص به حالت مرورگر باز گردد توسط سرور وب سایت شما اجرا خواهند شد. برای نوشتن کدهای سرویس ASP می توانید از Java script و یا VBScript استفاده کنید و علاوه بر آن ASP در ویندوزهای ۹۸ ، ۲۰۰۰ و XP یک کامپوننت مخصوص داردکه می تواند توسط خود ویندوز اجرا شود که در این صورت به سرعت و دقت انجام کارهای شما کمک فراوانی می کند. همچنین از این ها گذشته به دلیل این که مجموعه کدها و یا صفحات شما ابتدا روی هارد دیسک کامپیوترتان ذخیره می شود و سپس بر روی سرور قرار می گیرد دیگر لازم نیست نگران تهیه نسخه پشتیبان به صورت روزانه باشید.

PHP:

این سرویس به دلیل رایگان بودن، فراگیری زیاد و بازده بالا جدی ترین رقیب برای سرویس ASP شرکت مایکروسافت است. اکثر وب سایت های بزرگ در کنار دیگر سرویس ها از سرویس PHP هم برای سرعت و دقت بخشیدن به صفحات خود استفاده می کنند که مثال بارز آن سایت یاهو می باشد

PHP برای گسترده تر کردن صفحات وب بهترین گزینه است و به بهترین نحو می تواند خود را با کدهای HTML تطبیق دهد. این نوع از سرویسها معمولا به همراه Apache (سرور وب ) بر روی سیستم عامل های مختلف قابل استفاده است و مهمتر این که با ISAPI سیستم عامل ویندوز بسیار منطبق است پس طبیعی است که بسیار فراگیر باشد و اکثر افراد از آن برای گسترده تر کردن صفحات سایت خود استفاده کنند.

و در نهایت JSP :

این سرویس نوعی سرور اسکریپت کمکی است که تا حد زیادی به ASP شباهت دارد. تنها تفاوت این سیستم سرور با ASP در این است که هنگامی که شما از JSP استفاده می کنید هرگز به یک سرور یا پلت فرم خاص محدود نمی شوید.

خواننده گرامی قصد ما از این سری مقالات فقط اطلاع رسانی و در کنار آن گفتن نکاتی آموزنده و واجب است پس لطفا برای یاد گیری چگونگی کار هر یک از سیستم های بالا به مقالات دیگری در همین وب سایت تحت عنوان ساخت یک وب سایت از پایه رجوع کنید و مطالب آموزشی را در آن جا دنبال نمایید.

منتظر بخش بعدی این سلسله مقالات باشید. در بخش بعدی قصد داریم به طور خاص در مورد تکنولوژی های دیتابیس در طراحی وب سایت با شما صحبت کنیم.