میزبانی وب

domain_name_auctions91

 

نام دامنه

نام دامنه یک اسم واحد و ثابت برای وب سایت شما است برای اینکه شما بتوانید وب سایت خود را بسازید باید نام دامنه ﺁن Register شده باشد این نام باید به راحتی قابل حفظ کردن باشد و دیکته ای ساده داشته باشد تا بتوان ﺁن را به راحتی تایپ کرد و همه این ها بعد ها در پر بازدید شدن وب سایت به شما کمک خواهند کرد . زمانی که نام یک دامنه Register می شود  به یک محل خاص منتقل می شود به علاوه اطلاعاتی درباره ی وب سایت از جمله آدرس IP شما بر روی DNS ذخیره می شود . DNS مخفف واژه های Domain Name System و به معنی سیستم نام های دامنه است.

یک سرور DNS  و ظیفه دارد تا تمام کامپیوترهای متصل به اینترنت را از نام و دامنه و آدرس وب سایت شما باخبر کند که کمک شایان توجهی به بالا رفتن بازدیدهای وبلاگ شما خواهد کرد. در کشور ایران متاسفانه چنین مرکزی وجود ندارد و اکثرا از طریق موتورهای جست وجو اقدام به پخش نام و نشان سایت خود میکنند اما اگر سایت شما یک سایت بین المللی است می توانید از طریق یک DNS سرور خارجی اقدام به کار نمایید.

چگونگی رجیستر کردن یک دامنه:

 دامنه ها میتوانند از طریق شرکت های ثبت دامنه رجیستر یا ثبت شوند. این شرکت ها امکان جست وجو درباره ی نامهای دامنه قابل استفاده را برای شما فراهم میکند و همچنین پس از جست وجو با توجه به نوع وب سایت شما نامهای دامنه متنوعی را پیشنهاد خواهند کرد تا شما از میان آنها یکی را انتخاب کنید و به محض انتخاب نام دامنه توسط شما ثبت یا به اصطلاح Registration در همان لحظه توسط شرکت انجام میگیرد.

انتخاب یک نام دامنه:

مهم ترین قدم برای شروع کار وب سایت شما انتخاب اسم برای آن است و همان طور که گفته شد امروزه شرکت های ثبت دامنه هزاران پیشنهاد درباره نام سایت به شما ارائه میکنند اما شما نباید انتخاب این نام را سهل و آسان تلقی کنید و بهتر است بدانید که انتخاب یک نام خوب بخشی از موفقیت های آینده را متضمن خواهد بود.

بهترین نام های دامنه دارای ویژگی های زیر می باشند:

۱- کوتاه:

مردم اکثرا از تایپ متنفراند پس یک نام کوتاه که دارای سهولت در تایپ باشد را برای خود انتخاب کنید.

۲- دارای مفهوم:

یک اسم کوتاه ولی بی معنی به هیچ دردی نمی خورد. برای مثال ۳۴i4n نامی کوتاه است اما چون هیچ مفهوم خاصی را منتقل نمی کند به راحتی قابل یاد آوری نیست.

۳- نام دامنه ای انتخاب کنید که مربوط به وب سایت شما باشد به صورتی که کاربران بتوانند به سادگی رابطه ی میان این اسم و ویژگی های سایتتان را بیابند در این صورت آنها احساس خوبی دربارهی سایت شما خواهند داشت.

۴- وضوح:

واضح بودن نام دامنه بسیار مهم است . از انتخاب نامهایی که مشقات زیادی برای تلفظ دارند بپرهیزید .

۵- نام دامنه ای پرکاربرد:

در صورتی که نام دامنه ای مشتمل بر کلماتی باشد که کاربران موتور های جست و جو از ﺁن به وفور استفاده می کنند بازدید سایت شما چندین برابر خواهد شد و به بالا رفتن سریع Page rank  و index شما در موتور های جست و جو کمک می کند البته این مورد ﺁخر فقط در صورتی قابل اجراست که موارد ۱ تا ۴ به همراه ﺁن رعایت شده باشند .

Subdomain پیش دامنه:

اکثر مردم هنگام تایپ نام یک سایت از نوشتن پیش دامنه خودداری می کنند . مشهور ترین نام مثال پیش دامنه همان “www” یا world wide web است که بالای ۹۸% وب سایتها از آن استفاده می کنند . نامهای دامنه توسط سرور های DNS ساخته می شوند و احتیاجی به ثبت ندارند . پیش دامنه های دیگر هم وجود دارند که از ﺁنها به ندرت استفاده می شود مانند:

http:/support.microsoft.com  ویا http://store.apple.com . و اگر نام دامنه ای غیر از www مدّ نظر شما بود باید به سرویس دهنده میزبان خود اطلاع دهید.

پیشنهاد من به شما درباره انتخاب یک نام خوب برای سایت تان که هم شامل دامین و هم ساب دامین خوب باشد رجوع به نامهای Expired و یا باطل شده است. همان طور که می دانید هر سایت باید برای نام دامنه خود مبلغی را به صورت سالیانه پرداخت کند اما در این بین بعضی از دارندگان سایت ها موعد پرداخت سال بعد را از یاد میبرند و این فرصت مناسبی برای شماست تا نام های خوبی را که قبلا اشغال شده اند دوباره به دست آورید.

منتظر مقاله بعدی من که درباره ظرفیت ها در میزبانی وب است باشید.